Dogs of Hearts

Canem

Canem leeft tegenwoordig bij zijn nieuwe familie en geniet daar van het leven bij de paarden en de aandacht waar hij niet genoeg van kan krijgen.

Na veel nadenken en met veel pijn in mijn hart heb ik besloten om voor Canem een nieuw huisje te zoeken. De reden waarom ik voor hem een nieuw plekje zoek is omdat hij graag lange boswandelingen wil maken, mee hardlopen of lekkere fietstochten maken. Daar ik de laatste jaren steeds meer lichamelijk beperkt ben denk ik dat Canem ergens anders beter op zijn plek is, waar hij die aandacht en beweging krijgt die hij zo graag wil. Canem zal alleen weg gaan als ik de perfecte plek gevonden heb.
Voor Canem ben ik op zoek naar mensen die het heerlijk vinden om actief met hem bezig te gaan, hij vind het heerlijk om samen met je te werken. Canem leeft hier in een roedel en kan het ip goed vinden met alle honden. Hij kan netjes aan de riem lopen en kan goed los lopen, wel heeft hij een goed jachtinstinct, waardoor hij graag achter dingen aan gaat maar komt uiteindelijk altijd weer terug.
Canem is een kruising met waarschijnlijk iets van Vizsla en retriever. Canem is toen hij ongeveer 8 maanden oud was bij mij gekomen als een bang hondje, ondertussen heeft hij zich ontwikkelt tot een super leuke en vriendelijke hond die graag met mensen knuffelt. In het begin kan hij wat afwachtend zijn, maar hij ontdooit al snel en komt dan graag knuffelen. Het enigste waar hij nog moeite mee heeft zijn onverwachte bewegingen en daarom wordt hij ook niet geplaatst bij mensen met jonge kinderen. Als hij schrikt heeft hij de neiging om te snappen, niet om iemand pijn te doen maar uit een schrikreactie. Verder kan Canem samen met een andere hond goed alleen blijven, wel gaat hij hier in een bench, omdat hij dat ziet als zijn veilige haven en hier graag in gaat liggen. Helemaal alleen blijven vind hij moeilijk. Hij wordt dus alleen geplaatst bij een andere hond of bij mensen die eigenlijk altijd thuis zijn of voldoende tijd willen steken in het opbouwen van het alleen blijven.
Het liggen op een harde vloer is niet zo zijn ding, hij ligt het liefste op de bank of op een lekker zacht kussen. Maar het liefste is hij dicht bij zijn baasje waar hij heerlijk mee kan knuffelen. Verder is het echt een zonaanbidder en houdt hij van warmte.
Canem is 5 jaar en gecastreerd.
Ben je op zoek naar een lieve, gevoelige, aanhankelijk en actieve hond waar je leuke avonturen mee kunt beleven en denk je dat je hem dat kunt bieden wat hij verdient, dan bel of mail mij gerust. Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik die graag.

Een beetje aan het rond kijken op internet en toen kwam ik je foto tegen. Een klein angstig hondje dat het vertrouwen in de wereld verloren had, of misschien niet eens gehad hebt als straathond uit Malta. Iets was er wat me aantrok in jou. Ik ben gaan kijken, een lange wandeling gemaakt met je en toen kwam die stomme trekker, waardoor je zo bang werd, dat je je kop uit de halsband trok en verstopte onder de struiken. Samen met een medewerker van het asiel heb ik je dan uiteindelijk eronderuit gekregen, want o wat was je bang. Ondanks alles wist ik dat je de juiste hond was en 2 weken later heb ik je opgehaald om samen verder door het leven te gaan. Langzaam maar zeker werd je steeds zekerder en kreeg je meer en meer vertrouwen in mij en dat alles goed zou komen. Nu een paar later ben je een vrolijke hond, dat geniet van het leven. Je bent een stabiele hond geworden, die de nieuwe honden leert wat rust is. Want in huis merk je soms helemaal niet dat je er bent. Je bent mijn schat, mijn grote schoothond, de hond die ik niet meer wil missen.
 DSC_0323 - kopie dsc_0074 10615357_10204707691004879_1237894616380484607_n dsc_0250 dsc_0310 dsc_0286


Angel

Op mijn 15e was ik samen met mijn paard in training om hem voor de koets te beleren. Tijdens mijn verblijf daar werd er een nestje met welsh corgi pups geboren en ja zo als dat gaat werd ik verliefd op dat ene kleine wormpje. Toen ze 7 weken oud waren en het tijd was dat ze het nest bijna gingen verlaten had ik mijn hart zo verloren aan dat kleine mannetje dat ik hem in overleg met mijn moeder van mijn eigen geld kocht. En zo had ik mijn eerste eigen hond. Ik heb veel geleerd van Angel, hij was een eigenwijze corgi, die het heerlijk vond om te spelen met onze 2 flatcoated retrievers en baalde altijd als hij ze niet bij kon houden in het bos. Toen hij 6 jaar was heb ik de moeilijke beslissing moeten nemen om een ander huisje voor hem te zoeken. Gelukkig heb ik een jong stel gevonden dat stapel gek was op hem en hem een super huisje hebben gegeven.