Gastgezin Reu/ Teef

 

Gastgezin Reu

Soms ben ik op zoek naar een gastgezin voor een reu, zodat hij alle liefde en aandacht krijgt die hij verdiend, maar hij in de toekomst (bij geschiktheid) ingezet kan worden voor de fok. Ik zal hier kort beschrijven wat een gastgezin in houdt en mocht je interesse hebben, dan schrijf gerust een mail voor meer informatie. Het gaat dus niet om een tijdelijke plek, maar om een vaste plek voor hopelijk de rest van de hond zijn leven.

Een hond die ik in een gastgezin plaats heeft potentie om ingezet te worden voor de fok in de toekomst (vanaf dat de hond een leeftijd van 2jaar heeft bereikt), maar omdat ik moeilijk alle honden zelf aan kan houden plaats ik ze in gezinnen die hem alle liefde, aandacht en training kunnen geven die ze verdienen. De hond wordt dan ook echt onderdeel van het gezin waarin de hond leeft.
Alle voorwaarden zullen in een contract vastgelegd worden, zodat voor beide partijen duidelijk is wat de afspraken zijn.

Zodra de hond naar het gastgezin verhuisd vraag ik een borg, welke het gastgezin terug krijgt mocht de reu geschikt zijn voor de fok. Mocht hij niet geschikt zijn, dan wordt de borg omgezet in koopprijs en wordt hij eigendom van het gastgezin. Mocht hij na ondergaan van alle onderzoeken geschikt zijn voor de fok, dan zal hij vanaf 2jr ingezet kunnen worden. De teven komen in principe altijd naar de reu (tenzij anders afgesproken), dus het gastgezin hoeft niet te reizen, maar zal de teef en eigenaar ontvangen. De tijd waarop de dekking plaats vindt is in overleg tussen het gastgezin en de teef eigenaar. Het gastgezin krijgt per geslaagde dekking een vergoeding voor de tijd die ze vrij maken. Een reu zal maximaal 10 teven van andere fokkers dekken in hun leven en verder alleen teven in mijn eigendom. Ik bepaal welke teef er wel en niet gedekt mag worden en zal dus ook altijd eerste aanspreekpunt zijn voor de teef eigenaren.
Er worden geen voorwaarden gesteld aan wat er met de hond gedaan wordt qua sport of cursussen, alleen dat de hond als huishond gehouden wordt (geen kennelhouding) en hij opgevoed wordt tot een sociale gezinshond.

 


 

Gastgezin Teef