Nestplanning

Regelmatig ben ik op zoek naar een gastgezin voor een reu of een teef. Vraag gerust naar de voorwaarden.
Sometimes i’m looking for a co-own place for a male or a female. Please ask for the conditions.


 

 


 

Voorlopig geen nestplanning. 

Voor vragen mag altijd gemaild worden, maar ik neem voorlopig geen mensen meer aan voor de geïnteresseerde lijst.

 


 

Alle pups uit mijn combinatie zullen Not For Breed (dus zonder fokvrijgave) afgegeven worden. Ook een gelegenheidsnestje in de toekomst is uit beide combinaties niet mogelijk. Is dus uw intentie om in de toekomst een keer een nestje te fokken, dan is dat niet mogelijk.

Mocht je wel willen fokken, dan vraag evt naar de mogelijkheden.
All puppies out of this combination will be Not For Breed. So breeding with one of the puppies out of this combination is not possible, that doesnt mean that the dog has to be nutered.

 

 

 


Bij het uitzoeken van een verparing staan een aantal punten bij de ouderdieren centraal, namelijk genetica, gezondheid en karakter. Het fokken van krachtige, compacte en sierlijke aussies, met een goed karakter, graag willen werken voor hun baas en hun een groot deel van hun leven begeleiden is mijn doel.

Alle pups worden ‘not for breed’ (zonder fokvrijgave) afgegeven, tenzij anders overeengekomen. Dit betekend niet dat ik verplicht om de pup na zoveel maanden/ jaren te laten steriliseren/ castreren. Bij het toch fokken zullen de pups geen papieren ontvangen en ook een gelegenheidsnestje zonder papieren zijn niet toegestaan. Mocht u eventueel graag ooit in de toekomst toch een nestje willen hebben, spreek dit aan zodat ik kan kijken of dat uit deze combinatie (door afspraken die er gemaakt zijn met 3e partijen) überhaupt mogelijk is, wat in veel gevallen niet mogelijk is. En mocht ik daarvoor toestemming geven (alleen schriftelijke toezegging is geldig) zal dit pas zijn nadat alle onderzoeken (gen-testen, HD/ED/OCD, patella, oog onderzoek door erkend oogarts en hartonderzoek) goed zijn. Deze kosten zijn dan te dragen door de pupkoper zelf. Verdere afspraken zullen besproken worden in een persoonlijk gesprek. Mocht dus uw intentie zijn om in de toekomst een keer een nestje te gaan doen, spreek dit dan aan voordat u de pup koopt.

Vanaf het begin krijgen de pups regels opgesteld, die passen bij hun leeftijd en zich hier dan ook aan kunnen houden. Ze krijgen langzaam verschillende attributen om mee te spelen, zodat ze telkens weer nieuwe dingen hebben om te ontdekken.

Vanaf de leeftijd van 5/6 weken begin ik met het trainen van de zindelijkheid. Dit door ze regelmatig naar buiten te brengen en als ik zie dat ze hun behoefte doen, ik ze naar buiten laat zodat ze beginnen te begrijpen dat ze dat buiten moeten doen.

De ouderdieren zijn genetisch getest, ingeënt, ogen getest door een erkende oogspecialist, geröntgend op HD en ED en patella onderzocht.

De pups worden ingeënt, ontwormd en de ogen worden onderzocht door een erkende oogspecialist. Ze groeien op in huis, zodat ze alle dagelijkse geluiden al leren kennen. Ze leren andere honden kennen en maken af en toe een uitje met de auto.

Het bezoeken van de pups is mogelijk vanaf het moment dat de pups 3 weken oud zijn, wel van tevoren even een afspraak maken natuurlijk.
De pups mogen bezocht worden met schone kleding en bij betreden van de puppyruimte moeten schoenen uitgetrokken worden. Verder geen pupbezoeken bij andere kennels/ nestjes voorafgaand aan een bezoek bij ons op dezelfde dag. Dit ivm evt overbrengen van ziektes.

Vanaf 5 weken kijk ik samen met de pupkopers welke pup het beste past bij hem en ik zal ten alle tijden beslissen of en waar een pup heen gaat. Verder zal het pas zeker zijn dat er een geschikte pup bij zit en dat u een pup krijgt na de 5 weken beoordeling en het toedelen (waarbij de keuze van de pupkoper meegenomen wordt in het besluit) van de pups. Het definitieve toedelen zal zijn na het bezoek rond de 5 weken en we definitief kijken of de chemie tussen beide partijen past. Pas na het definitief tekenen van het voorlopige koopcontract door beide partijen is de pup definitief gereserveerd.

Ook na de koop van een pup sta ik de puppy kopers altijd ter zijde en open voor vragen.

Elke pup krijgt een puppy-pakket mee in zijn/haar nieuwe huis, met halsband en riem, het bekende voer, lekkers, een dekentje, een puppy-map met alle belangrijke formulieren en veel fotos van de periode dat de pup hier verblijft.

Voordat de pups naar hun nieuwe huisje gaan zal als het lukt, samen met de andere pup kopers een puppy fun ochtend plaatsvinden voor iedereen die dat leuk vind. De les zal verzorgd worden door Marina Krom, Nederlands en wereld kampioen dog dance en heelwork en jarenlange wedstrijd ervaring in de behendigheid (c-klasse), GG en obedience. Daarnaast is ze coördinator en jurylid van de discipline Dog Dance bij de Federatie Hondensport Nederland. Er zal een parcoursje/speeltuintje uitgezet worden om de pups kennis te laten maken met hun lichaam. Dit wordt gedaan door middel van balansspelletjes en denkspelletjes.