Over

Samen met mijn kleine roedel woon ik in het Limburgse Ven Zelderheide. Naast mijn honden werk ik als verpleegkundige en ben ik Forever Business Owner.
Al vanaf baby af aan ben ik opgegroeid met honden en op mijn 15e kocht ik mijn eigen hond ‘Angel’ een Welsh corgi pembroke. 6 jaar heb ik van hem kunnen genieten voordat ik hem met pijn in mijn hart heb moeten verkopen, omdat ik hem in combinatie met mijn studie niet kon houden.
Een paar jaar later kwam dan Canem in mijn leven een angstige hond uit Malta. Ik was niet op zoek naar een hond, maar toen ik zijn foto zag op internet was ik meteen verkocht en een paar weken later nam ik hem mee naar huis. Een beslissing waar ik nooit spijt van heb gehad.
Lang heb ik gezocht naar het perfecte ras, niet te groot maar met veel werklust die ook een uitschakelaar heeft. Al langer tijd had ik de Aussie op het oog, maar de hoogte stond me tegen. Bij toeval kwam ik dan ergens tegen dat er ook een mini aussie bestaat en ik was verkocht.
Ruim een jaar na Canem kwam Luna in mijn leven. Nog geen 10 dagen was ze oud toen ik haar foto zag en ik wist het, zij was de hond die ons leven zou verrijken, ook al liepen er 16 pups rond waar ik uit kon kiezen. Ze had mijn hart in een oogwenk veroverd. 3x hebben we haar bezocht en de 4e keer hebben we haar meegenomen. Ookal was het een lange weg, geen enkel moment hebben we getwijfeld om te zien hoe ze opgroeide en even bij haar te zijn.
Met mijn zoektocht naar informatie over bloedlijnen, gezondheids uitslagen en genetica kwam ik dan de moeder van Femmi tegen. Een sierlijke en vrolijke hond, met een uitstraling die me aantrok. Ik was verkocht en heb mij op de wachtlijst gezet voor een pup van haar. Als eerste kwam je ter wereld en vanaf die eerste foto was ik zeker jij hoorde bij mij en zo kwam hond nummer 3 in mijn leven.
Samen met mijn honden lopen we veel door de natuur en genieten van alles om ons heen, we fietsen, doen aan behendigheid en obedience. Thuis doen we denk spelletjes en wat er zo in ons op komt. Verder leer ik ze vooral in het eerste jaar veel wat rust is en doe ik nog niet teveel met ze. Want wat je natuurlijk niet wilt is een overactieve aussie die geen rust kent.
Ik heb mij veel verdiept in de verschillende bloedlijnen bij de aussie en de verschillende gezondheidsaandoeningen die voorkomen bij de aussie, zoals MDR1 en epilepsie. Het uitkiezen van de partner voor mijn honden steek ik veel tijd in, omdat ik wil dat die de minder sterke punten van mijn hond aanvult. Hiervoor rij ik ook rustig een paar honderd km en ga ik naar andere landen toe, want dat perfecte reutje vind je meestal niet om de hoek.
 waar komt de naam LUNAYA vandaan. Lang heb ik nagedacht over de juiste naam, dat het een naam met betekenis moest worden stond vast maar verder had ik nog geen idee. Veel sites doorgelopen en veel lopen spelen met woorden en letters, tot ik op het woord LUNAYA kwam. Het eerste deel LUNA staat voor mijn eerste mini aussie Luna, die centraal staat voor het begin van mijn kennel. YA is het Chinese woord voor elegant. De mini aussie is een werklustig type, maar daarbij is het een hele elegante hond. Daarom vond ik dit heel passend en de kennelnaam was ontstaan.

 

 

Together with my dogs I live in Ven-Zelderheide in the Netherlands. Since I was a little girl I grew up with dogs. Whem I was 15 years old I bought my first own dog, a welsh corgi pembroke, named Angel. After six years I had to sell him, with pain in my heart. A few years later I got Canem from the Shelter, he was 7 monts old and afraid of everything. Now he is a sweet boy that loves to cuddle. I was searching for the perfect dog to work with and that’s perfect to take with me to go horse riding. By accident I found the mini aussie. I already loved the australian shepherd, but that one was a little bit to big for me. When I was searching for more info about the mini aussie I found my little girl Luna, she was only 10 days old and she stole my heart in a second. And the second dog came in my house. After searching for more information about the mini aussie, the different bloodlines and diseases I Summer, she was just all I wanted for my second mini aussie. After almost one year when her daughter was only 3 minutes old, I knew she was the girl for me.
Together with my dogs I love to walk in the woods and we are doing agility and obedience. My dogs are able to choose there own sport they like. When they are young I try different things with them and then we decide witch sport fits best.
When I’m searching for the best breeding partner it doesn’t matter how far we have to traffel. The most important thing is that it fits with genetics, body and character.