Puppy’s

Regelmatig ben ik op zoek naar een gastgezin voor een reu of teef. Vraag gerust naar de voorwaarden.
Sometimes i’m looking for a co-own place for a male or female. Please ask for the conditions.

 


Bij het uitzoeken van een verparing staan een aantal punten bij de ouderdieren centraal, namelijk genetica, gezondheid en karakter. Het fokken van krachtige, compacte en sierlijke aussies, met een goed karakter, graag willen werken voor hun baas en hun een groot deel van hun leven begeleiden is mijn doel.

Alle pups worden ‘not for breed’ (zonder fokvrijgave) afgegeven, tenzij anders overeengekomen.

Vanaf het begin krijgen de pups regels opgesteld, die passen bij hun leeftijd en zich hier dan ook aan kunnen houden. Ze krijgen langzaam verschillende attributen om mee te spelen, zodat ze telkens weer nieuwe dingen hebben om te ontdekken.

Vanaf de leeftijd van 5/6 weken begin ik met het trainen van de zindelijkheid. Dit door ze regelmatig naar buiten te brengen en als ik zie dat ze hun behoefte doen, ik ze naar buiten laat zodat ze beginnen te begrijpen dat ze dat buiten moeten doen.

De ouderdieren zijn genetisch getest, ingeënt, ogen getest door een erkende oogspecialist, geröntgend op HD en ED en patella onderzocht.

De pups worden ingeënt, ontwormd en de ogen worden onderzocht door een erkende oogspecialist. Ze groeien op in huis, zodat ze alle dagelijkse geluiden al leren kennen. Ze leren andere honden kennen en maken af en toe een uitje met de auto.

Het bezoeken van de pups is mogelijk vanaf het moment dat de pups 3 weken oud zijn, wel van tevoren even een afspraak maken natuurlijk.
De pups mogen bezocht worden met schone kleding en bij betreden van de puppyruimte moeten schoenen uitgetrokken worden. Verder geen pupbezoeken bij andere kennels/ nestjes voorafgaand aan een bezoek bij ons op dezelfde dag. Dit ivm evt overbrengen van ziektes.

Ook na de koop van een pup sta ik de puppy kopers altijd ter zijde en open voor vragen.

Elke pup krijgt een puppy-pakket mee in zijn/haar nieuwe huis, met halsband en riem, het bekende voer, lekkers, een dekentje, een puppy-map met alle belangrijke formulieren en veel fotos van de periode dat de pup hier verblijft.

Voordat de pups naar hun nieuwe huisje gaan zal samen met de andere pup kopers een puppy fun ochtend plaatsvinden voor iedereen die dat leuk vind. De les zal verzorgd worden door Marina Krom, Nederlands en wereld kampioen dog dance en heelwork en jarenlange wedstrijd ervaring in de behendigheid (c-klasse), GG en obedience. Daarnaast is ze coördinator en jurylid van de discipline Dog Dance bij de Federatie Hondensport Nederland. Er zal een parcoursje/speeltuintje uitgezet worden om de pups kennis te laten maken met hun lichaam. Dit wordt gedaan door middel van balansspelletjes en denkspelletjes.

 

Kijk op de pagina nestplanning voor meer informatie.
Look here for more information on the planned litters